Waarom Panasonic

Geschiedenis

Panasonic is een Japans bedrijf met een zeer sterke visie naar natuur, milieu en hernieuwbare energie. Al bijna 100 jaar. Het is de missie van Panasonic om oplossingen te ontwikkelen die de levenskwaliteit van mens en natuur verhogen. Zo is Panasonic bijvoorbeeld de grootste producent van herlaadbare batterijen.

Sinds 1975 voert de solar divisie van Pansonic (toen nog Sanyo) onderzoek naar zonne-energie en produceert al meer dan 30 jaar zonnecellen. Deze eerste, alom bekende kleine zonnecellen vond je in de jaren ’80 al terug in rekentoestellen, horloges en dergelijke. Al sinds toen ontwikkelt, verbetert en innoveert en investeert Panasonic in zonnepanelen technologie voor de opwekking van elektriciteit voor het stroomnet.

 

HIT Technologie

Vandaag is Panasonic technologisch marktleider in zonnepanelen. De Panasonic HIT panelen hebben de hoogte energieproductie per vierkante meter paneel. Dit komt doordat ze gebruik maken van de HIT technologie: een combinatie van amorf en mono kristallijn silicium. Dankzij de HIT technologie presteren deze zonnepanelen veel beter bij hoge temperaturen. <

Wanneer zonnepanelen in de zon liggen, warmen ze op. Soms wel tot meer dan 70°C. Hoe warmer de panelen worden, hoe minder elektriciteit ze produceren omdat de interne weerstand verhoogt. Dankzij de HIT technologie wordt dit effect geminimaliseerd en leveren de panelen ook op hete zomerdagen goede prestaties. Verder maakt Panasonic gebruik van alle nieuwste technieken zoals anti-reflectie glas, tripple tabbing en bypass diodes.

 

Ook hebben de Panasonic HIT panelen een zeer hoge weerstand tegen Potential Induced Degradation (PID). Dit is een fenomeen waarbij de opbrengst van PV panelen vermindert wanneer ze in aanraking komen met externe factoren zoals hoge temperaturen en vochtigheid.

Lees hier meer over de uitmuntende resistentie tegen PID van de Panaospinc HIT panelen.

 

Kiezen voor Panasonic is kiezen voor hoge kwaliteit en voor zekerheid dat uw investering rendeert.

 

Klik hier voor een overzicht van de Panasonic solar producten

   

Sanyo Solar Arc

  

De Panasonic Solar Arc is een energiemuseum in Japan en een verwezelijking van Panasonic - voormalig Sanyo. Klik op de afbeelding voor meer informatie.